دکتر مسعود انظاری 4 جراحی بینی 4 علت انحراف بینی
دکتر مسعود انظاری 9 جراحی بینی 9 علت انحراف بینی

علت انحراف بینی

انحراف بینی وقتی رخ می دهد که در واقع دیواره نازک بینی یا همان سپتوم بینی به سمت راست یا چپ انحراف پیدا کند. در اکثر افراد انحراف بینی موجب کوچک شدن یکی از حفره های بینی می شود. 

اگر انحراف بینی بیمار شدید باشد، احتمال دارد راه عبور هوا از یک طرف بینی بسته شود و فرد در نفس کشیدن خود دچار مشکل شود. این مشکل در بینی می تواند موجب خشک شدن جریان هوا در بینی بیمار و حتی پوسته پوسته شدن و خونریزی در بعضی از افراد گردد.

مسدود شدن بینی می تواند به دلایل مختلفی همچون انحراف و ورم کردن بافت بینی باشد.  برای درمان انحراف بینی جراحی الزامی است ولی پیش از انجام عمل جراحی به درمان دارویی نیاز است تا تورم بینی کاهش یافته و گرفتگی بینی هم برطرف شود و فرد بتواند نفس بکشد. در ادامه به علت انحراف بینی بیشتر می پردازیم.

معمولا اختلالات مربوط به انحراف بینی نشانه خاصی ندارد و حتی ممکن است خود شخص هم متوجه آن نشود. ولی در بعضی موارد علائم آن به صورت زیر است:

مسدود شدن یکی یا هر دو حفره بینی

این انسداد بینی ممکن است نفس کشیدن از راه بینی را برای بیمار سخت کند. این مشکل وقتی که بیمار مبتلا به سرماخوردگی شود یا اینکه دچار آلرژی  باشد بدتر می شود.

خونریزی بینی

خشک شدن حفره های بینی می تواند احتمال خونریزی از بینی را در بیمار افزایش دهد.

درد در ناحیه صورت

با وجود اینکه نظرات زیادی درباره دلائل ایجاد درد در صورت وجود دارد، ولی انحراف شدیدی که دیواره داخلی بینی را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است درد را در همان طرفی که انحراف بینی هست را با خود به همراه  بیاورد.

مسدود شدن یکی یا هر دو حفره بینی

تنفس همراه باصدا در خواب

این مشکل معمولا در نوزادن و کودکانی که به انحراف بینی مبتلا هستند و یا در افرادی که تورم بینی دارند، اتفاق می افتد.

خوابیدن به یک طرف

بعضی افراد ترجیح می دهند به یک طرف بخوابند، تا بتوانند راحت نفس بکشند که این می تواند به دو علت باشد: گرفتگی یک طرف بینی و انحراف بینی.

علت انحراف بینی در افراد مختلف

بعضی از افراد به صورت مادرزادی با این مشکل متولد می شوند ولی بعضی دیگر به دلیل ضربه دیدن بینی شان با این مشکل مواجه می شوند.  

راه های درمان انحراف بینی

اولین درمانی که برای درمان این مشکل تجویز می شود ، درمان دارویی است. در صورتی که درمان دارویی به نتیجه نرسد، باید عمل جراحی سپتوپلاستی به منظور درمان سپتوم و رفع مشکل نفس کشیدن پیشنهاد می شود. بیشتر بخوانید: بینی استخوانی

عمل جراحی انحراف بینی

در حین عمل جراحی، ابتدا جراح یک برش کوچک در ناحیه سپتوم بینی بوجود می آورد و آن غضروف و استخوان اضافی که راه تنفس را مسدود کرده است بر می دارد. گاهی اوقات عمل زیبایی بینی هم با سیپتوپلاستی بینی به منظور بهبود ظاهر بینی بیمار انجام می گردد، این نوع عمل با نام سپتورینوپلاستی شناخته می شود. سپتوپلاستی هم می تواند با عمل سینوس هم انجام گردد.      

این عمل اغلب با بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام می شود و تقریبا یک ساعت تا یک ساعت و نیم بسته به میزان انحراف بینی بیمار وقت لازم دارد. 

به طور معمول در مدت زمان بهبودی این عمل از یک اسپلینت داخل بینی برای ثابت نگه داشتن سپتوم استفاده می گردد. در صورتی که فقط عمل انحراف بینی انجام شود، ورم و خونریزی عمل کمتر خواهد بود. ولی اگر عمل جراحی انحراف بینی با عمل زیبایی همزمان انجام شود خونریزی و ورم پس از عمل تا مدت زمان یک تا دو هفته پس از عمل کاملا عادی است. سن مناسب برای انجام این عمل پس از 15 سالگی است، به این دلیل که بینی دیگر رشد نکند.

آمادگی پیش از عمل

پیش از انجام این عمل لازم است حتما با دکتر جراح خود موارد زیر را مطرح کنید:

پیشینه پزشکی

بیمار باید هر نوع عمل جراحی یا بیماری خاصی را که هم اکنون به آن مبتلا هستید یا در گذشته با آن درگیر بوده اید را در میان بگذارید، همچنین داروهایی که مصرف می کنید را به او اطلاع دهثید.

معاینه فیزیکی

پیش از عمل پزشک شما باید یک معاینه فیزیکی انجام دهد و بافت بینی و ساختار آن را مورد بررسی قرار دهد. امکان دارد پزشک شما تشخیص بدهد که شما به آزمایشات دیگری هم نیاز دارید که قبل از عمل باید انجام شوند.

آمادگی پیش از عمل

عکس  برداری از بینی

به طور معمول وقتی که به پزشک برای مشاوره مراجعه می کنید، از زوایای مختلف از بینی شما عکس برداری می شود. این عکس ها برای پزشک در حین عمل و یا پس از عمل به منظور مقایسه به کار برده می شوند.

مشاوره با پزشک

پیش از عمل در جلسه مشاوره تمام خواسته ها و انتظاراتی که از انجام عمل و پزشک دارید را مطرح کنید. پزشک با توجه به شرایط شما و تشخیص خود به شما خواهد گفت که این عمل برایتان مناسب است یا نه و نتیجه عمل بصورت نسبی چگونه خواهد بود.  

مراقبت های پس از عمل

به منظور کاهش ورم و خونریزی بعد از عمل پزشک یکسری مراقبت های لازم را به شما توصیه می کند. با توجه به شدت انحرافی که بینی شما دارد پزشک مراقبت های متفاوتی را به شما پیشنهاد خواهد داد:

پرهیز از فعالیت های سنگین فیزیکی به مدت یک ماه و نیم از جمله ایروبیک، دو و بدنسازی، چون انجام این فعالیت ها ممکن است باعث  بالا رفتن فشار خون شما شود که این امر خونریزی بینی را افزایش می دهد، باید تا می توانید از ضربه خوردن بینی تان جلوگیری کنید. در زمان خواب سرتان را بالاتر از بدن قرار دهید. از لباس های گشاد و جلوباز بیشتر استفاده کنید تا در زمان پوشیدن تماس کمتری با صورت شما داشته باشد. بیشتر بخوانید: تفاوت جراحی زیبایی و پلاستیک

عوارض انحراف بینی

در صورتی که انحراف بینی شما شدید باشد و موجب انسداد بینی شود. ممکن است عوارض زیر را در پی داشته باشد:

  • خشک شدن دهان به دلیل تنفس دائمی از دهان
  • احساس انسداد و خفگی در راه تنفس
  • بد خوابی بیمار به دلیل نداشتن توانایی در تنفس صحیح از بینی

پیشگیری از انحراف بینی

به منظور پیشگیری از ایجاد مشکل انحراف بینی تنها می توانید از وارد آمدن ضربه به بینی تان که باعث انحراف بینی می شود، جلوگیری نمایید.

همانطور که در متن اشاره شد علت انحراف بینی، برمی گردد به ضربه خوردن بینی حین انجام ورزش هایی مثل والیبال و فوتبال. از وارد آمدن ضربه به بینی خود حتما جلوگیری کنید.

در حین رانندگی و استفاده از وسیله نقلیه کمربند ایمنی تان را ببندید.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
خوابیدن بعد از عمل بینی

خوابیدن بعد از عمل بینی

خوابیدن بعد از جراحی بینی جزء یکی از مهم ترین نکاتی است که حتما می بایست به درستی رعایت کنید چرا که به برای...

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

دقت داشته باشید که سیگار کشیدن بعد از عمل بینی به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا می‌تواند روند بهبودی را مختل...

ورزش بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی می تواند موضوع پیچیده ای باشد. درک روند بهبودی و اینکه انجام چه ورزش های در هفته های...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

تماس با پزشک