عمل بینی به زبان ساده یک روش برای افزایش زیبایی صورت و تغییر ظاهر بینی است. افراد بسیاری هستند که روزانه برای تغییر ظاهر بینی خود، باریک کردن بینی، رفع برآمدگی و یا کجی بینی و..تمایل به انجام جراحی بینی داشته و به دنبال جراح بینی خوب در شهر خود هستند. اما آیا تمامی عمل های بینی مانند یکدیگر انجام می شود؟ بیماران بسیاری سوال می کنند جراحی بینی استخوانی چه تفاوتی با جراحی بینی گوشتی دارد؟ جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می شود؟ و میلیون ها سوال دیگر که در ذهن افراد خواستار جراحی بینی وجود دارد، ادامه مطلب جراحی بینی استخوانی در اردبیل با ما همراه باشید، دکتر مسعود انظاری جراحی بینی در اردبیل به سوالات پاسخ خواهند داد.
علت انجام جراحی بینی استخوانی چیست؟
در بالا به تعدادی از علل جراحی بینی اشاره شد، در ادامه تمامی علت های که فردی برای جراحی بینی اقدام می کند را خواهیم گفت:
- همانطور که گفته شد یکی از علل جراحی بینی تغییر ظاهر بینی که فرد مشکل خاص و یا درمانی نداشته است و تمایل به کوچک کردن بینی، عروسکی کردن آن، تغییر فرم بینی، رفع برآمدگی بینی و… دارد.
- از علل دیگر جراحی بینی، رفع پولیپ بینی است که در برخی موارد برای بیمار مشکل ایجاد کرده است.
- گاهی اوقات جراحی بینی با هدف درمان نیز انجام می شود، به صورتی که فرد دچار گرفتگی بینی، کجی بینی و مشکلات تنفسی و.. است که باید در اولین فرصت با جراحی بینی مشکلات و گرفتگی ها برطرف شود.
- برخی از بیماران نیز در اثر حادثه و یا ضربه ای، بینی تحت آسیب و فشار قرار گرفته که باید فورا جراحی بینی توسط جراح بینی خوب انجام گیرد.
بینی استخوانی چه خصوصیاتی دارد؟
- پوست بینی استخوانی نازک و دارای انعطاف زیادی است.
- بافت و غضروف های محکمی دارد.
بنابراین یکی از تفاوت های مهم بین بینی گوشتی و استخوانی، پوست نازک بینی استخوانی است که تاثیر در زیبایی و نتیجه عمل بینی دارد، اما امروزه مانند گذشته به طور کلی جراحی بینی گوشتی نیز مانند جراحی بینی استخوانی موفقیت آمیز بوده و بدون هرگونه بازگشت و عوارضی انجام می شود.
جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می گیرد؟
با توجه به اینکه بینی شما از نظر پزشک متخصص جراح چه نوعی است عمل زیبایی بینی برای شما انجام میشود. اما عمل بینی استخوانی به دو صورت باز و بسته انجام میشود.
عمل بینی استخوانی به روش باز
در ادامه مطلب جراحی بینی استخوانی در اردبیل به عمل رینوپلاستی باز می پردازیم. عمل رینوپلاستی باز به منظور اعمال تغییرات مهم در فرم بینی انجام میشود. در مدت زمان این عمل جراحی، پزشک جراح تیغه و پره های بینی را برش می زند و می تواند با جزئیات بیشتر روی حالت و آناتومی بینی کار کند. از جمله مزایای این شیوه می توانیم به تسلط کامل جراح به ساختار بینی و غضروف آن اشاره کنیم که باعث می شود دقت و کنترل او بسیار بیشتر شود.
عمل بینی استخوانی به روش بسته
در عمل بینی استخوانی به روش بسته تیغه بینی برش نمیخورد و برش ها تنها در داخل بینی انجام می گردد. سپس همانند روش باز استخوان از غضروف جدا شده و تغییرات مورد نیاز انجام می شوند. از مزایای روش بسته زخمی نشدن تیغه بینی، کمتر زمان بردن جراحی و در نتیجه زمان بیهوشی کوتاهتر و ایجاد ورم کمتر و دوره بهبودی کوتاهتر اشاره کرد.
اما نهایتا این متخصص جراح است که با توجه به نوع بینی شما تصمیم به عمل جراحی بینی شما با یکی از دو شیوه فوق خواهد گرفت.
عوارض جراحی بینی استخوانی
همان طور که میدانید هر عمل جراحی ای میتواند عوارض خاص خود را داشته باشد و به همین علت این سلامت شماست که برای شما و جراح در اولویت قرار دارد. عمل بینی جزء کم خطرترین جراحیها قرار می گیرد اما عوارضی نیز با خود به همراه دارد. این عوارض شامل موارد زیر است:
- خونریزی
- عفونت
- واکنشهای جانبی به بیهوشی
- هماتوم(جمع شدن خون در زیر پوست)
در موارد خاص هم ممکن است بیمار دچار عوارضی همانند بی حسی، خونریزی بینی، ایجاد تورم، زخم شدن داخل بینی و آسیب دیدن اعصاب بینی شود به دلیل آنکه غضروفها و استخوانهای بینی در حین عمل بینی تراشیده میشوند، شما پس از عمل در این قسمتها احساس درد خواهید داشت. این درد کاملا موقتی است و با مصرف یکسری مسکن که پزشک برایتان تجویز خواهد کرد از بین میروند.
برگزیدن یک جراح مجرب به همراه یک تیم درمان حرفهای، عوارض جراحی را به حداقل آن میرساند. علاوه بر این، رعایت کردن مراقبت های لازم پیش و پس از عمل نیز به پایین آوردن حداکثری این عوارض بسیار کمک میکند.
بعضی از عوارض موقتی که جای هیچگونه نگرانی نیز ندارد و پس از عمل زیبایی بینی استخوانی که امکان دارد اتفاق بیافتد را در زیر آورده ایم:
درد و تورم بینی و اطراف چشم
از جمله شایعترین عوارض جانبی عمل بینی، داشتن درد و ایجاد ورم در ناحیه اطراف چشم و بینی است. این درد و تورم در روزهای ابتدایی پس از عمل بیشتر مشاهده میشود ولی پس از مدت 2هفته کمتر میشود. اما باز هم یکسری تورمهای مختصر هستند که ممکن است تا 6ماه پس از عمل هم از بین نروند. نتیجه نهایی این عمل معمولا پس از گذشت یکسال خود را نمایان میکنند.
کبودی اطراف چشم
کبودی اطراف چشم از دیگر عوارض جانبی عمل بینی استخوانی است. میزان کبودی ایجاد شده در اطراف چشم به حساس بودن بیمار وحجم عمل جراحی وابسته است. این کبودی اغلب تا 10روز پس از عمل برطرف نمیشود. با وجود اینکه کبودی نشانه عوارض حادتر نیست اما شما باید وضعیت خودتان را پس از عمل کنترل کنید. در صورتی که علائمی غیرطبیعی مشاهده کردید، حتما با پزشک جراح خود مشورت کنید تا اگر به غیر از استراحت به اقدام دیگری نیز نیاز دارید پزشک برای شما انجام دهد.
برگشت برآمدگی بینی پس از عمل
این عارضه نادر است، اما اگر غوز بینی پس از عمل باقی ماند، جای نگرانی نیست چون با یک ترمیم مختصر این مشکل برطرف میشود. رعایت مراقبتهای صحیح پس از عمل و ضربه نخوردن بینی امکان بروز این عارضه به کمترین حد میرسد.
میزان موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی در مقایسه با بینی گوشتی، به علت نازک تر بودن پوست بینی استخوانی، به مراتب راحت تر است. همچنین جراحی بینی استخوانی نتیجه مناسبتری با خود به همراه دارد. جراحی بینی گوشتی زمان و کار بیشتری برای پزشک جراح خواهد داشت، اما به این معنا نیست که جراحی بینی گوشتی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
آیا آماده جراحی بینی استخوانی هستید؟
با توجه به هر کدام از علت های گفته شده اگر بیمار تصمیم به جراحی بینی گرفته است، توصیه می شود موارد زیر را به ترتیب انجام دهد:
- با پزشک خود درباره روند جراحی بینی، نوع جراحی بینی، انتظارات خود و عوارض و مراقبت های بعد از جراحی بینی صحبت و مشورت کنید.
- آزمایشات توصیه شده توسط پزشک را در زمان مناسب انجام داده و به پزشک خود تحویل دهید.
- مصرف داروهایی که با جراحی در تداخل است را قطع کنید.
- از مهم ترین نکاتی و موراد در افزایش موفقیت جراحی بینی، رعایت مراقبت های لازم بعد از جراحی بینی است.
مراقبت های لازم بعد از جراحی بینی استخوانی
به طور کلی مجموعه ای از توصیه های و مراقبت ها را لازم است پس از جراحی بینی انجام دهید، از جمله:
- بعد از عمل بینی باید استراحت کافی داشته باشید.
- عدم مصرف غذاهای جویدنی در روزهای ابتدایی بعد از عمل
- عدم حمل و بلند کردن اجسام سنگین تا زمانی که جراحی بینی توصیه کرده است.
- مصرف پماد و داروهای تجویز شده در زمان مناسب
- رجوع به جراح بینی در زمان های تعیین شده
- عدم ایجاد هر گونه فشار به بینی و اطراف آن، برای مثال از فین کردن پرهیز کنید.
- استفاده از بالشت اضافی در زیر سر هنگام استراحت و…
- تا دوهفته اول بهتر است حین استحمام،، تنها بدن خود را بشویید.
- از کشیدن سیگار و قلیان پرهیز نمایید.
- برای تمیز کردن بینی از سرم شستشو استفاده نمایید.
- هنگام مسواک زدن مراقب باشید به بینی قشار وارد نشود.
- و…
نتیجه گیری
در انتهای مطلب جراحی بینی استخوانی در اردبیل ، جراحی بینی استخوانی از جمله جراحی های با کمترین عارضه و موفق است که روزانه افراد بسیار در سراسر جهان در حال انجام آن هستند و از تنها شرط های آن می توان به تسلط و مهارت جراحی بینی و رعایت توصیه های پزشک توسط بیمار اشاره کرد.
۰ دیدگاه