شکستگی بینی

شکستگی بینی ممکن است در نتیجه یک آسیب ورزشی، تصادف رانندگی یا ترومای مشابه رخ دهد. شکستگی بینی شامل ترک خوردگی یا شکستگی استخوان و یا غضروف بینی است. درمان شکستگی بینی شامل تنظیم مجدد دستی و در موارد شدید جراحی است. درمان سریع به شما کمک می کند از انسداد دائمی بینی و تغییرات زیبایی جلوگیری کنید. امروز در این مطلب می خواهیم به شکستگی بینی و علائم آن بپردازیم.

شکستگی بینی چیست؟

شکستگی بینی چیست؟

شکستگی بینی، شکستگی یا ترک در استخوان بینی شما است، که اغلب یکی از دو استخوانی که پل بینی شما را تشکیل می دهند را شامل می شود. علل رایج این شکستگی شامل دعواهای فیزیکی، ورزش های تماسی، سقوط و تصادفات به ویژه با وسایل نقلیه موتوری می باشد، که منجر به ضربه به صورت می شود. شکستگی بینی می تواند باعث درد، همراه با تورم و کبودی در اطراف بینی و زیر چشم شما شود. همچنین بینی شما ممکن است کج به نظر برسد و ممکن است در تنفس مشکل پیدا کنید.

علائم و نشانه های شکستگی بینی چیست؟

علائم شکستگی بینی عبارتند از:

  • درد بینی
  • تورم بینی
  • ظاهری کج یا خمیده
  • کبودی اطراف بینی یا چشم
  • آبریزش بینی یا خونریزی بینی
  • راه های بینی مسدود شده است.
  • درد یا حساسیت شدید، به ویژه هنگام لمس بینی
  • مشکل در تنفس از طریق بینی

اگر شکستگی بینی جزئی باشد، که سبب بدشکلی یا کج شدن بینی نشده باشد، ممکن است نیازی به درمان های جدی مانند جراحی نباشد. پزشک شما ممکن است اقدامات ساده خود مراقبتی مانند استفاده از یخ در ناحیه مورد نظر و مصرف داروهای مسکن بدون نسخه را توصیه کند.

شکستگی بینی چه مشکلاتی می تواند ایجاد کند؟

شکستگی بینی چه عوارضی می تواند ایجاد کند؟

عوارض احتمالی شکستگی بینی عبارتند از:

  • تغییر در ظاهر بینی یا نوک بینی
  • تورم یا برآمدگی روی دیواره نازک (تیغه بینی) بین سوراخ های بینی (هماتوم تیغه بینی).
  • سوراخ در تیغه بینی (سوراخ شدن سپتوم) یا باعث فرو ریختن پل بینی (بدشکلی بینی) می شود.
  • تیغه بینی کج (انحراف) تیغه بینی ساختاری است که بینی را به دو قسمت تقسیم می کند.
  • مشکل تنفسی دائمی
  • تخلیه مداوم از یک یا هر دو سوراخ بینی. این ممکن است ناشی از تخلیه مایع مغزی نخاعی از مغز به داخل بینی باشد و ممکن است پس از ضربه به سر یا پس از جراحی بینی یا گوش رخ دهد.
  • عفونت بینی، سینوس ها یا استخوان های صورت
  • تغییر یا از دست دادن حس بویایی

برخی از علل شایع شکستگی بینی چیست؟

علل شایع شکستگی بینی شامل تماس با یک جسم ثابت یا سنگین مانند در یا دیوار، ورزش های تماسی مانند هاکی و بسکتبال و حوادث رانندگی یا دعواهای فیزیکی است.

شکستگی بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

یک معاینه فیزیکی سریع و ساده معمولاً برای تشخیص شکستگی بینی کافی است. پزشک دو طرف بینی شما را فشار می دهد و داخل سوراخ های بینی شما را بررسی می کند. گاهی اوقات قبل از معاینه بی حسی موضعی برای به حداقل رساندن درد انجام می شود. معمولاً نیازی به تصویربرداری نیست، اما در صورت مشکوک بودن به سایر آسیب ها یا شکستگی های صورت، سی تی اسکن انجام می شود. پزشک شما ممکن است بخواهد ارزیابی را تا زمانی که تورم کاهش یابد به تعویق بیاندازد. این ممکن است چند روزی طول بکشد.

شکستگی بینی چگونه درمان می شود؟

اگر بینی شما شکسته است، درمان به شدت آن بستگی دارد. یک شکستگی جزئی، شکستگی که شکل بینی شما را تغییر نداده است. ممکن است نیازی به درمان جدی نداشته باشد.

بلافاصله پس از شکستگی، کمپرس یخ بگذارید و سر خود را بالا نگه دارید. ممکن است به داروهای ضد درد مانند استامینوفن نیاز داشته باشید. تا 48 ساعت پس از آسیب بینی از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا آسپرین خودداری کنید. درمان، در صورت نیاز، معمولاً طی 7 تا 14 روز پس از شکستن بینی انجام می شود. اکثر بینی های شکسته به درمان دیگری جز کنترل درد و سایر علائم نیاز ندارند.

برای شکستگی های بزرگتر، پزشک باید به صورت دستی بینی شما را مجدداً تراز کند. پس از تزریق بیهوشی، پزشک اسپکولوم بینی را وارد سوراخ های بینی می کند و با استفاده از ابزارهای مخصوص، استخوان های شکسته و غضروف های شما را در جای خود قرار می دهد. یک آتل برای اطمینان از بهبودی مناسب قرار می گیرد. برای شکستگی های شدید، ممکن است نیاز به جراحی شکستگی بینی باشد.

چگونه می توانید از بینی شکسته خود مراقبت کنید؟

  • اگر آتل دارید، آن را در جای خود بگذارید تا پزشک آن را خارج کند.
  • اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده است، آنها را طبق دستور مصرف کنید. فقط به این دلیل که حس می کنید بهتر هستید، مصرف آن ها را قطع نکنید. شما باید دوره کامل آنتی بیوتیک را مصرف کنید.
  • پس از برداشتن آتل، داروهای ضداحتقان را طبق دستور مصرف کنید تا به تنفس شما کمک کند.
  • اگر پزشک داروی تجویزی برای درد به شما داده است، آن را طبق دستور مصرف کنید.
  • کمپرس یخ یا کیسه سرد را هر بار به مدت 10 تا 20 دقیقه روی بینی خود قرار دهید. سعی کنید این کار را هر 1 تا 2 ساعت در 3 روز اول تا زمانی که تورم کاهش یابد، انجام دهید. یک پارچه نازک بین کیسه یخ و پوست خود قرار دهید.
  • در حالی که سر خود را کمی بالا آورده اید بخوابید تا تورم کاهش یابد. سر و شانه های خود را روی بالش قرار دهید.
  • از پزشک خود بپرسید که چه زمانی برای بازگشت به فعالیت های عادی خود مشکلی ندارید.

آیا شکستگی بینی به خودی خود بهبود می یابد؟

شکستگی بینی خود به خود می تواند در عرض چند هفته بهبود یابد. اما اگر بینی قبل از تنظیم مجدد توسط پزشک بهبود یابد، ممکن است عوارض دائمی مانند مشکل تنفسی و یا تغییر شگل دائمی بینی را تجربه کنید. به همین دلیل مهم است که اگر حتی شکستگی جزئی دارید در اسرع وقت باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

کلام آخر

اگر فکر می کنید که شما یا یکی از عزیزانتان دچار شکستگی بینی شده اید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. آن ها می توانند میزان آسیب های شما را تعیین کنند و یک برنامه درمانی مناسب را توصیه کنند. در حالی که شکستگی بینی معمولاً اورژانسی است، مهم است که زودتر تحت درمان قرار بگیرید، قبل از اینکه دچار عوارض احتمالی شوید.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
خوابیدن بعد از عمل بینی

خوابیدن بعد از عمل بینی

خوابیدن بعد از جراحی بینی جزء یکی از مهم ترین نکاتی است که حتما می بایست به درستی رعایت کنید چرا که به برای...

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

دقت داشته باشید که سیگار کشیدن بعد از عمل بینی به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا می‌تواند روند بهبودی را مختل...

ورزش بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی می تواند موضوع پیچیده ای باشد. درک روند بهبودی و اینکه انجام چه ورزش های در هفته های...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 16 =

تماس با پزشک